Vstupenky na londýnsku olympiádu budú tlačiť v americkom Arkansase

07.02.2012 Celý región

Londýn 7. februára (TASR) - Vstupenky na olympijské hry 2012 v Londýne bude tlačiť spoločnosť z USA. Tento fakt nahneval niekoľko britských podnikateľov, podľa ktorých mala zostať zákazka na ostrovoch.

O tlač lístkov sa postará firma Weldon, Williams & Lick Inc. Sídlo tohto podniku špecializujúceho sa na tlač je vo Fort Smith v Arkansase. Práve tam vstupenky vzniknú a neskôr sa budú distribuovať cez Atlantik. Organizačná komisia OH 2012 si za svojim konaním stojí aj napriek tomu, že jej rozhodnutie napadli domáci politici. Podľa nich je táto voľba zlá pre britskú ekonomiku.

\"Zmluva o tlači a distribúcii vstupeniek pre olympiádu 2012 v Londýne vznikla po dôkladnom a otvorenom verejnom obstarávaní. Spoločnosť, ktorá vyhrala zákazku, pracovala na viacerých predchádzajúcich olympiádach. Splnila všetky naše kritéria týkajúce sa bezpečnosti, rozpočtu a má špecializované systémy na personalizáciu, tlač a balenie vstupeniek na úrovni, akú požadujeme,\" uvádza sa vo vyhlásení londýnskej organizačnej komisie.

Informovala agentúra Reuters.
 

Vyberte región